Hur belastas dina fötter?

Vår kunskap om kroppen och hur skor samt inlägg påverkar densamma är den viktigaste delen i vår verksamhet. Ibland kan det dock vara bra med lite tekniska hjälpmedel. Alla som besöker oss på jakt efter skor kommer stöta på den. Aetrex iStep - steg 1 i hur vi hjälper dig. Den ger oss tre viktiga svar, dina fötters form, fotvalvens höjd och punkter på dina fötter som är tydligt belastade. Det här är ett av fyra steg för att vi ska kunna ge dig bästa möjliga hjälp.

styckebryt

 

Vi scannar dina fötter - Steg 1 i hur vi hjälper dig

Alla som besöker oss på jakt efter skor kommer stöta på den. Aetrex iStep - Steg 1 i hur vi hjälper dig. Aetrex iStep är en digital belastningsplatta proppfylld med barometriska sensorer, infraröda lysdioder och receptorer. Låter det invecklat och komplicerat? Ja det rent tekniska bakom utrustningen lämnar vi åt andra. Proceduren är dock enklast möjliga. Med byxbenen lätt uppvikta och strumporna på kliver du upp på iStep plattan. Därefter behöver du bara stå still i cirka tjugo sekunder. Mer än så krävs inte för att vi ska få en bra grund för att guida dig vidare i rätt riktning. Avscanningen ger oss information om tre viktiga punkter; din fots form, höjden på dina valv och vilka ytor av fötterna du belastar. Resultatet från scanningen ger oss en fingervisning om vad du har för förutsättningar. Genom informationen om din fots form och höjden på valven kan vi snabbt närma oss vilka varianter av skor som kommer fungera optimalt för dig. Istället för att du ska prova igenom alla modeller som finns plockar vi direkt fram de skor som är bäst lämpade för dina fötter och din kropp.

 

aetrex iStep

 

Dina belastningsytor ger information om vilka områden som är extra utsatta och därigenom har en ökad risk för belastningsskador och smärtor som följd. Vi kan med det som utgångspunkt förklara varför vi rekommenderar en viss sko och om du kanske är i behov av mer stöd i form av inlägg eller andra hjälpmedel. Enkelt och pedagogiskt kan vi också på datorskärmen visa dig hur dina fötter är formade samt hur de fungerar och påverkar din kropp i övrigt. Informationen är alltså lika mycket för din skull, för att du, om du vill, ska kunna plocka med dig den och få en bra förståelse hur du påverkas av dina fötters form. Utifrån all information som vi får fram kommer vi ge dig tips och råd, förklara riskfaktorer och fördelar. Positivt som negativt, vi lyfter fram det som är viktigt. Vidare ger mjukvaran som är kopplat till belastningsplattan även tips på färdigbyggda inlägg som matchar din typ av fot. Inläggen är alltså inte formgjutna utan väljs utifrån ett brett sortiment där den variant som bäst passar din fots uppbyggnad rekommenderas. Är du sugen att testa dina egna eller ett par potentiella nya skor med respektive utan inlägg så finns självklart den möjligheten. Skulle du ha besvär eller smärtor i fötterna förklarar vi om de här inläggen kan vara något för dig eller om du kanske är i behov av en mer individuellt utformad lösning. Funktionen som inläggen erbjuder är, utöver en ökad komfort, att de avlastar kroppen genom att skapa stöd för fotvalven samt bygga upp med dämpning under utsatta delar av fötterna.

Inläggen kommer i en rad olika modeller, samtliga med stöd för de längsgående fotvalven (hålfoten). Med det stödet som grund byggs inläggen på vissa modeller på med pelott för att stödja upp den främre trampdynan och vissa får stöd som stärker upp och minskar eventuell pronation. Genom att matcha ihop de här olika stöden kan fyra olika kombinationer uppnås. Lägger vi till att de byggs i olika material beroende på vilka skor de ska användas till eller vilken/vilka aktiviteter de ska användas till ökar antalet modeller snabbt. Behöver du dem till promenaden eller din idrottsaktvitet kommer säkerligen en något tjockare mer dämpande modell att lämpa sig bäst. Är du däremot i större behov av stöd i dina finskor är den tunnaste modellen (1mm tjock) ett utmärkt val. Kanske är du diabetiker och behöver vara väldigt försiktig med fötterna? Då är det en extremt mjuk foamvariant som kommer bli din bästa vän. Det går alltså att hitta en lämplig lösning till de flesta typer av fötter. Om du har besvär eller smärtor som är mer uttalade och knepiga tar vi hjälp av våra ortopedtekniker för vidare guidning. Trettio sekunder är alltså starten, därefter går vi till steg 2.

Håll dig uppdaterad

Umeå Östersund Uppsala Stockholm

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Följ oss

facebook  instagram