Inzoomad: Halkfritt från Icebug med BUGrip

Skaffa dig oslagbart grepp på hala underlag i vinter. BUGrip-teknologin från Icebug är lösningen.

Har du också blivit less på att skippa promenaden eller löppasset på grund av halkan? Kanske har du känt dig orolig för att isfläckarna ska ställa till med en olycka och frustrerad över den gången du faktiskt halkade? Då har du samma tanke som grundarna av det svenska skomärket Icebug och säkerligen en stor del av oss andra i det här vintervackra landet. Som vid många irritationsmoment finns det dock lösningar och val. Den bästa lösningen om du vill fortsätta njuta av dina aktiviteter är i vår mening ett par skor med optimalt grepp. Och i det fallet stavas svaret Icebug. Det är sällan vi rekommenderar och propagerar för ett bestämt märke men när det kommer till grepp på vinterunderlag så står Icebug i en klass för sig. Låt oss kolla in teknologin samt spana in två modeller, en för löpning och en för promenader, lite närmre.
 

styckebryt

BUGrip

För att du ska få en bättre förståelse hur Icebugs skor fungerar ska vi här förklara om deras teknologi BUGrip. Förenklat så är BUGrip en sula med ex antal dubbar i. Kan tyckas enkelt men är klart mer komplicerat än det låter. BUGrip-sulan tillverkas av en speciell gummiblandning med 15 till 19, beroende på skomodell, integrerade karbidståldubbar. Designen på dubbarna tillsammans med gummits egenskaper ger de här dubbarna en dynamisk funktion. Just den dynamiska funktionen gör att dubbarna jobbar individuellt och är inte helt fixerade. När kroppsvikt adderas i steget trycks dubbarna in mot sulans yta. Hur långt de trycks in beror på hur kraftigt foten sätts i och vilket underlag du befinner dig på. Den dynamiska funktionen tillåter dubbarna att anpassa sig till vilket underlag som helst och ger bästa möjliga grepp på allt från torr asfalt, till blött trä och ren is. Valet var du vill röra dig är helt enkelt ditt. Karbidstålet som sitter på dubbens topp bidrar till att dubbarna håller extremt länge även om du rör dig på asfalt eller andra hårda underlag.
icebug-undersida-bugrip

styckebryt

Icebug Metro BUGrip

Metro BUGrip är en av Icebugs klassiker, en mellanhög känga med smidig dragkedja på insidan av ankeln. Materialet i ovandelen är ytbehandlat och därigenom vattenavvisande. Med en isolerande sula och fleecefoder håller Metro komforttemperatur ned till -20°C. Dynamiska dubbar ger en säker känsla på is, samtidigt som det är problemfritt att gå på asfalt och andra hårda ytor. Sammantaget en fin känga där greppet i sulan är det absolut bästa.

styckebryt

Icebug Kayi BUGrip

Kayi BUGrip är en ny modell för hsöt och vinter 14/15. Det är en stabil löpsko för löpning på vinterväg och i terräng. Kayi BUGrip har 19 karbidstålförstärkta dynamiska dubbar under sulan som ger dig grepp oavsett hur halt det är ute. En pronationskil på insidan av skon förstärker upp och ger extra stabilitet. Skon väger för herrar in på 300 gram och för damer 270 gram. 14mm häl-tå dropp bidrar till god stötdämpning vid de längre passen. Har du ett neutralt steg men är på jakt efter en liknande modell är det DTS BUGrip som gäller. Mer info om den hittar du här.

Håll dig uppdaterad

Umeå Östersund Uppsala Stockholm

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Följ oss

facebook  instagram