Skador
Artros i foten kan visa sig på lite olika vis beroende på vilka leder som är drabbade. Kännetecknande för samtliga är dock att smärtan ofta kommer när man går eller…
Benhinneinflammation ger smärta på insidan eller framsidan av underbenet.
Bursit är en inflammation i en slemsäck kopplad till en led eller sena. Symtomen visar sig genom svullnad över området och smärta vid tryck på slemsäcken.
Främre fotvalvsdefekt eller framfotsinsufficiens innebär att det främre fotvalvet sjunkit ned och orsakar smärta under främre trampdynan.
Smärta i främre delen av knäleden som utlöses av ansträngning.
De vanligaste symtomen om du drabbats av gubbvad är en akut smärta, lite som en huggande och krampande känsla i vaden. Vad som skett är att det uppstått små bristningar…
Haglunds syndrom, haglunds sjukdom eller haglunds häl är ett överbelastningstillstånd som ger ömhet och svullnad på bakre delen av hälbenet.
Hallux rigidus innebär att basleden på stortån blir stel. Detta leder till smärta i leden vid belastning och tryck.
Hallux valgus ger en snedställd stortå som vrider sig inåt mot de andra tårna och en knöl bildas på stortåns basled.
Om du har besvär med hälseneinflammation är det vanligt med ömhet och värk i hälsenan efter eller under träning. Senan är också ofta svullen och känslig för tryck.
Vid hälsporre känns smärtan oftast i ett område på främre delen av hälens insida. Smärta och en stelhet i foten känns ofta de första stegen man tar på morgonen.
En hammartå syns tydligt genom att tån eller tårna hamnar i ett konstant böjt läge. Detta ger oftast smärta på ovansidan av tån samt under trampdynan.

Filtrera skador

Håll dig uppdaterad

Umeå Östersund Uppsala Stockholm

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Följ oss

facebook  instagram