När jag inte hinner springa

Visst är det underbart med det fantastiska vädret som varit. Jag får en enorm längtan efter att springa i skogen när solen lyser. Under hela påsken har jag tillsammans med maken passat på att måla vår stuga i fjällen. Orken att ta ett träningspass på kvällen har därför inte funnits. Något som jag däremot brukar klämma in när jag inte orkar springa eller har knappt om tid, kanske lite för sällan ändå, är styrketräning. Jag har länge haft problem med ett knä som har sin rot i en svagare skinkmuskel. Under våren hade Gå & Löpklinken i Östersund tillsammans med Saucony en löpclinic där jag fick möjlighet att se på mitt löpsteg i slowmotion. Det var otroligt roligt och nyttigt. Jag är ju inte helt nybörjare på löpning och har genom åren både tränat löpskolning och löparstyrka i olika forum. Efter det brukar jag tänka på mitt löpsteg när jag springer. All träning historiskt har gett resultat även om jag har mycket träning kvar för att få till det perfekta löpsteget. Men en övning jag fick med mig att göra lite extra är sidogång med gummiband för att stärka just höft och rumpa.

Idag ska jag nog unna mig en runda i solskenet. Man måste ju passa på när solen skiner. Trevlig valborg!

Varukorg
Rulla till toppen