adidas

adidas är namngivet efter grundaren Adi Dassler som använde de tre första bokstäverna i sitt för- och efternamn. I dagsläget är adidas en av världens största tillverkare av sportskor där flertalet av modellerna använder det stötdämpande materialet Boost.

Vårt sortiment av adidas skor

Skor för löpningen, gymträningen eller till någon bollsport. Från adidas kan du hitta skor till många av de aktiviteter som en dag bjuder på. adidas är utan tvekan en av sportvärldens giganter där de har sitt ursprung. Men vi bör också räkna in dem som en stor spelare i modevärlden och bland streetkulturen. Ett par skor från adidas på fötterna är sällan fel. Vi gillar skarpt komforten och den härligt dämpande känsla för kroppen som deras skor ger. Vare sig vi tar en långtur på asfalt eller rör oss intensivt i padelhallen.

adidas Boost

Tillbaks i tiden och året är 2013 när adidas lanseras sina första skor med Boost-teknologi. Ett på den tiden revolutionerande material som gav avsevärt mer energi tillbaks i steget än vad man som löpare var van vid. Man lyckades helt enkelt kombinera egenskaperna mjuk stötdämpning  med riktigt bra respons i dämpningen. Materialet Boost framställdes av ett tyskt kemiföretag vid namn BASF som sålde det vidare till adidas därefter samarbetade för att integrera det i löparskor.

Vad är adidas Boost?

Boost består av små partiklar av termoplastiskt polyuretan. Det har den stora fördelen att ge mjuk stötdämpning med bra energiåtergivande respons. Med andra ord, det klarar av att absorbera stötar och därefter återge mycket av den energi som absorberas. Boost påverkas inte heller av olika temperaturer vilket gör att dämpningen upplevs lika mjuk sommartid som vintertid. Flertalet mer klassiska stötdämpande material har den egenskapen att de blir stummare när det är kallt. Hållbarheten är ytterligare en egenskap som bör premieras, Boost stötdämpande egenskaper håller väldigt bra över tid.

adidas historia

I efterdyningarna av andra världskriget gick bröderna Adi och Rudolph Dassler skilda vägar efter att tillsammans ha tillverkat skor sedan 20-talet. Adi tog de tre första bokstäverna i sitt för- och efternamn och namngav sitt nya företag Adidas. Brodern, Rudolph, fortsatte även han i samma bana och grundade Puma. Samma år som Adi grundade Adidas, 1949,  blev de tre banden, die drei Streifen, registrerat varumärke.

Varukorg
Rulla till toppen