VANLIGA FRÅGOR - FAQ

Order

Hur vet jag om min order blivit mottagen?

Det skickas alltid ett ordererkännande till den e-post du har uppgivit vid beställningen. Om du inte fått ett mail med ordern så har beställningen inte gått igenom, alternativt så har en felaktig e-postadress angivits. Kontrollera gärna din skräppost så att ordererkännandet inte hamnat där. Är du osäker så kontakta gärna kundtjänst.

Kan jag komplettera eller ändra min order?

Nej, det går inte att göra ändringar själv, men hör av dig via e-post till kundtjänst så försöker vi lösa din förfrågan.

Hur gör jag om jag vill avbryta en order som jag beställt?

Kontakta kundtjänst via mail, info[at]gaochlopkliniken.se, så hjälper vi dig med detta. Är ordern redan skickad så måste du hämta ut paketet och skicka tillbaka det till oss.

Vad händer om jag inte hämtar ut mitt paket?

Hämtar du inte ut ditt paket debiteras du 300kr.

Leverans

Levererar ni utanför Sverige?

Nej, för närvarande säljer vi bara inom Sverige.

Hur lång leveranstid har ni?

Leveranstiden varierar lite grann beroende på var du bor men är normalt 1-3 arbetsdagar från det att Gå & Löpkliniken har bekräftat din beställning via e-post.

Hur vet jag när jag kan hämta min order från ombudet?

Postnord eller DHL skickar ett SMS till dig med information när din order finns att hämta ut.

Hur snabbt måste jag hämta paketet hos ombudet?

Ditt paket ligger kvar hos ombudet 14 dagar efter att du har fått din sms-avisering. Efter det returneras paketet till oss och vi blir tvungna att debitera en avgift, 300kr, för outhämtat paket.

Produkter

Jag hittar inte storleksguide för en produkt?

De allra flesta produkter som har olika storlekar har en bild eller länk med tillhörande storleksguide. Finns inte den så kontakta kundtjänst.

Säljer ni alla produkter som visas på gaochlopkliniken.se i er webbshop?

Nej, vissa produkter säljs exklusivt på våra kliniker och inte online. Skoinlägg och fotbäddar som gjuts helt efter dina fötter säljs av förklarliga skäl inte heller via webben. För dessa rekommenderar vi ett besök på någon av våra åtta kliniker.

Returer

Hur länge har jag öppet köp?

På Gå & Löpkliniken har du 30 dagar öppet köp på det som handlas online.

Jag vill returnera en vara, hur gör jag?

Du kan skicka tillbaka delar eller hela din order i retur inom 30 dagar. Maila till oss på info@gaochlopkliniken.se så får du en retursedel som du kan använda. Återbetalning sker när vi fått tillbaka varan och kontrollerat att den är oanvänd och i oförändrat skick med original emballage intakt.

Hur gör jag om jag behöver reklamera en vara?

Gå & Löpkliniken följer Konsumentköplagen och de rekommendationer som gäller för reklamationer. Ta kontakt med oss på mail, info[at]gaochlopkliniken.se

Hur gör jag ett byte av en vara?

Om du vill byta en eller flera varor skickar du kostnadsfritt tillbaka det du inte vill ha och lägger en ny order på det du vill ha istället. Den eller de varor du skickar åter blir återbetalda precis som vid en retur.

Betalning

Hur fungerar betalning med faktura?

När vi skickar din vara får du en faktura skickad till din e-postadress. Fakturan har en betalningstid på 14 dagar och det tillkommer ingen fakturaavgift. All fakturering går via vår samarbetspartner Klarna.

Hur gör jag med fakturan om jag returnerar en vara?

När du returnerar en vara bör du rapportera retur till Klarna i deras app eller till deras kundtjänst. Då kommer din faktura att pausas tills vi har hanterat din retur. Därefter krediteras den om du returnerade hela ordern. Returnerade du delar av ordern skickas en ny och uppdaterad faktura ut istället.

Är alla priser på gaochlopkliniken.se inklusive moms?

Ja

Skor

Kostar det extra att prova ut skor hos er?

Nej, vi undersöker alltid hur varje kunds fot ser ut, hur valven är formade och vilka förutsättningar du har. Detta för att du som kund ska få rätt typ av sko utifrån dina önskemål och förutsättningar. Utprovningen sker med hjälp av spegellåda, tekniska hjälpmedel och löpband. Läs gärna mer om skoutprovningen.

Måste man boka tid för att köpa skor?

Nej, om du är på jakt efter nya skor så är du alltid varmt välkommen in till någon av våra butiker.

Vilken storlek på skon ska jag ha?

Vi kan guida och rekommendera utifrån vad du ska använda skon till och hur skon verkar sitta på din fot. I slutändan är det dock du som kund som måste känna om skon sitter bra på foten. Viktigt är att inte stirra sig blind på vad det står för storlek i den, det är bara ett nummer. Huvudsaken är att den sitter bra på foten.

Hur länge håller ett par löparskor?

Om du är motionär och springer regelbundet två till tre gånger i veckan så byt ut skorna efter 1,5 till 2 år för att bibehålla en bra stötdämpning. Livslängden på en sko beror på hur du springer, vilken miljö du springer i och hur tung du är. Vad som ytterligare påverkar är att materialet i skons mellansula slits både vid användning och av att skon blir äldre. Tänk också på att om du håller skon ren och fräsch så slits den mindre.

Som riktlinje kan du räkna med att ett par löparskor håller upp emot hundrafemtio mil (gäller för en mängdträningssko ex Asics GT 2000) eller under tre år från tillverkningsdatum. En lättviktssko eller performance sko som har mindre stötdämpning och stabilitet tål således färre mil men används å andra sidan vid kortare pass med mer fart i.

Kan jag tvätta mina skor?

Jodå, det går bra. Ta ut inläggssulan, borsta av smuts med en mjuk borste och duscha skon utvändigt och invändigt i rumstempererat vatten. Torka skon genom att placera tidningspapper i skon som drar ut fukten, alternativt i en skotork. Tvätta absolut inte dina skor i tvättmaskinen, detta kan slita på skon och förkorta livslängden. Här hittar du effektiv skovård.

Ortopediska inlägg

Hur länge håller ett inlägg?

Det är svårt att svara exakt på. Det som påverkar livslängden är hur mycket och i vilka skor de används, vilket material som inlägget är byggt av och till vilken aktivitet du använder det.

Kan man flytta inlägg mellan olika skor?

Ja det är möjligt. Men eftersom skor skiljer sig väldigt mycket åt så passar inte alltid ett inlägg i alla olika typer av skor. Om det går att lyfta ur skons ordinarie innersula så går det nästan alltid att flytta inlägget mellan skorna. I lite smalare, mer dressade skor så är utrymmet mindre och till dessa går det att tillverka tunnare inlägg.

Måste man boka tid för inlägg?

Ja om du har funderingar eller vill gjuta inlägg exakt efter dina fötter så bokar du en tid hos någon av våra ortopedtekniker. Om du däremot vill ha ett färdigt inlägg, exempelvis Aetrex och Formthotics, så är du välkommen in i butiken så hjälper vi dig direkt. Självklart kan du också beställa dessa i vår webshop.

Har ni långa väntetider till era ortopedtekniker?

Vanligtvis kan vi ta emot er inom en vecka, ibland vid sjukdom eller semestrar kan väntetiden vara någon dag längre. Vi strävar dock alltid mot att våra kunder ska få hjälp så snabbt som möjligt.

Hur lång tid tar det att få sina utprovade inlägg/fotbäddar?

Från det att du har varit på en undersökning hos våra ortopedtekniker så får du komma tillbaks på ett återbesök och hämta ut inläggen eller fotbäddarna inom två veckor.

Har ni olika inlägg och fotbäddar?

Vi jobbar både med att prova ut individuellt formgjutna inlägg efter avscanning eller gipsavgjutning, och modeller som vi anpassar direkt på plats i butiken. När vi bygger inläggen individuellt efter dina avtryck så finns möjligheten att bygga dessa i väldigt många olika material. Då kan vi utgå från vilka egenskaper inlägget bör ha och vilka skor dom ska användas i. Se och läs gärna mer under ortopedteknik och ortopediska inlägg.

Om jag använder inlägg behöver jag väl inte lika stabila skor?

Visserligen stöder inlägg foten bra så stabilitet kommer du att få ut av det men skon har en viktig funktion att hjälpa inlägget skapa stödet. Ha i åtanke att om du använder mjukare skor, ex tygskor, så får inläggen ta mer belastning vilket gör att du får mindre stöd och inläggen slits också snabbare.

Finns det enklare billigare sulor?

Ja vi har både hålfotsstöd, inlägg som anpassas direkt i butiken efter dina fötter, och sulor som är färdigbyggda efter vilken typ av fot du har. Undrar du vad som passar dig bäst så hjälper vi till att hitta rätt modell.

Jag har gjort inlägg tidigare och har kvar mina mallar. Kan jag fortfarande använda dem?

Om dina tidigare inlägg fungerat bra och det inte gått mer än åtta år så går det utmärkt att använda mallarna igen. Om du råkat ut för något trauma kring fötter och underben, haft kraftiga stukningar, varit gravid eller haft stora viktförändringar på kort tid så bör nya mallar göras.

Skador

Hur lång tid tar det innan jag blir bra?

Det beror på vad du har för åkomma och hur länge du har haft besvären. Vissa besvär och diagnoser går att behandla bort och vissa går att avlasta och lindra. Läs gärna mer om de vanligaste diagnoserna vi arbetar med under avsnittet om skador.

Vilka skador behandlar ni?

Vi har hjälpmedel för smärtor och besvär för större delen av kroppen, allt från fötterna upp till axlarna. De vanligaste diagnoserna vi behandlar på våra kliniker hittar du på sidan om skador.

Hittade du inte svar på din fråga?

Tveka inte att kontakta oss om du inte fått svar på dina frågor!

    Varukorg
    Rulla till toppen