MBT

MBT står för Masai Barefoot Technology. Den patenterade instabila runda sulan aktiverar kroppens muskler samtidigt som den förbättrar kroppshållningen. MBT-skorna finns i olika modeller och används för arbete, fritid och sport.

MBT skor

MBT lanserades redan 1996 med syfte att skapa en sko som skulle få kroppen att röra sig som om den vore barfota men på ett mjukt underlag. Sedan de första skorna tillverkades har sortimentet breddats avsevärt och även utvecklats till att ha modellerna varierar i graden av instabilitet. MBT-skor finns till både arbete, fritid och sport. Det speciella med MBT är den patenterade instabila runda sulan som aktiverar kroppens muskler samtidigt som den förbättrar kroppshållningen. Med ett par MBT-skor på fötterna "tvingar" du kroppen till att bli mer aktiv och på så vis få en bättre hållning. Inom EU är MBT-skor klassade som medicinsk klass 1 produkt och har i över fyrtio olika studier visat sig ha positiv inverkan på kroppen. Det är inte för inte som MBT ger fin avlastning för höft, rygg och ledbesvär.

MBT sandaler

Från MBT har vi också en rad olika sandaler som gör sig utmärkt på arbetet eller till promenaderna. Mjuk dämpning under hälen avlastar ypperligt och den rundade formen driver kroppen framåt.

Varför är det bra med MBT-skor?

Den ger dig bättre kroppshållning, minskar belastningen på många av kroppens leder och ökar din muskelaktivitet. Viktigt att tänka på när du börjar använda MBT första gångerna är att du tar det försiktigt. För de allra flesta går det smidigt men man bör räkna med en liten invänjningsperiod för kroppens muskler och leder.

Handla MBT skor hos Gå & Löpkliniken

Hos oss hittar du MBT skor och sandaler både på våra fysiska butiker och i vår webshop. Med vår goda kunskap kring kroppens anatomi och belastningsmönster hjälper vi dig gärna att hitta rätt modell. Välkommen förbi någon av våra butiker eller maila oss på info@gaochlopkliniken.se om du vill testa eller har funderingar.

Varukorg
Rulla till toppen