OS1st

OS1st tillverkar kompressionsprodukter för användning vid idrottande och till vardags. Produkterna har graderad kompression vilket är ett måste när det kommer till kompressionsplagg. OS1st FS6, en strumpa mot hälsporre är en av deras produkter som vi gillar skarpt.

Hur fungerar OS1st?

Namnet OS1st kommer av hur ett kompressionsstöd ska användas, nämligen närmast kroppen. O för Orthopedic, S för Support och 1st för först. Anledningen att du alltid bör ha kompressionsstödet mot din hud är att du ska få ut maximal effekt av stöden. När OS1st skydd ligger mot huden så ger det den kompression som eftersträvas och du får även den feedback till hjärnan som ett kompressionsskydd kan ge. I huden finns mängder av receptorer som reagerar på stimuli och som hjälper kroppen att få en uppfattning om kroppens position och rörelse, det kallas proprioception. Ju mer feedback och mer input hjärnan kan få från området desto bättre kan kroppen aktiveras och därmed minska risken för smärta.

Handla OS1st hos Gå & Löpkliniken

På våra kliniker hjälper vi dig att hitta rätt modell och mäta ut vilken storlek du ska ha. Önskar du handla i vår webshop och har frågor kring produkterna, tveka inte utan skicka ett mail till info@gaochlopkliniken.se så ser vi till att du får korrekt hjälp.

Varukorg

Filter


Rulla till toppen