KEEN

KEEN, med huvudsäte i amerikanska Portland, är ett outdoormärke som bjuder på en härlig mix av sandaler, kängor och promenadskor. KEEN startade sin verksamhet 2003 med frågan: “Can a sandal protect the toes?” Svaret på frågan blev modellen Newport och sedan dess har antalet modeller ökat rejält. Letar du en sko som är lite bredare över tårna är KEEN ett hett tips.

KEEN sandaler

KEEN får nog räknas som en av giganterna när det kommer till sandaler. Ända sedan starten med modellen Newport har KEEN utvecklat och revolutionerat tanken kring hur en sandal kan vara. Lite kaxiga, härligt nytänkande och med små roliga detaljer. Vem kan inte gilla det faktum att man på en sandal sätter taggen Waterproof. Gillar du friluftsliv och att vistas i blöta miljöer så vill vi definitivt slå ett slag för KEEN. Flertalet av deras modeller är byggd för att klara den typen av miljö och har material som även kan tvättas i maskin. Så på med ett par och ut och upptäck världen.

KEEN skor

Kännetecknande för många skor från KEEN är formen över tårna. Hämtat från Newport, deras första modell, har man på många av sina skor dragit upp en liten gummitåhätta. Den både skyddar fint och ger ett tydligt karaktärsdrag av att det är just en KEEN du har på fötterna. Vi brukar också lyfta fram den fina formen över tårna för dig som gillar lite rymligare skor.

KEEN på sex punkter

  • Önskar att vi lever livet utomhus. Tillsammans.
  • Tycker att allt är värt att prova. Och de vågar misslyckas.
  • Tillverkar originella produkter med ett specifik syfte.
  • Handlar för en bättre miljö och stödjer människor och organisationer som arbetar i den riktningen.
  • Har som målsättning att minimera sin miljöpåverkan. De strävar efter att lämna platsen bättre än när de kom dit första gången. Återvinningsbara material och minimal inverkan på miljön är kärnan i verksamheten.
  • Familjeägt sedan starten 2003.
Varukorg
Rulla till toppen