ASICS

I Asics löparskor får du bekväm dämpning och fin stabilitet. Namnet Asics är en förkortning av den latinska frasen Anima Sana In Corpore Sana – en sund själ i en sund kropp. En filosofi vi helt ställer oss bakom och kanske är det precis det Asics skor får oss att känna. Det japanska företaget har under en längre tid varit ett av de allra bäst säljande sportskomärkena med Gel-Kayano och GT-2000 serien som de ledande modellerna.

Asics löparskor

Asics löparskor har under lång tid varit ett av de allra bäst säljande märkena. Med klassiker som GT-2000 och Gel-Nimbus har de haft löparskor för såväl neutrala löpare som de med behov av pronationsstöd. Flertalet av modellerna har blivit lite av moderna klassiker då de funnits och uppdaterats i mer än tjugo års tid. För att enklare särskilja på dem och för vem de bäst passar kommer här en lista med kortfattad information om de vanligaste modellerna.

  • GT-2000 är en mängdträningssko med pronationsstöd som varit oerhört många löpares favorit. Under lång tid den bäst säljande löparskon i Europa.
  • Gel-Nimbus har alltid varit fullpackad med stötdämpning. Det är den egenskapen som har stått i fokus. Nimbus är en neutral modell och passar därför bäst för dig med ett neutralt löpsteg.
  • Gel-Kayano har både stabilitet, dämpning och komfort. En riktigt allsidig sko som tål många mil. För dig som pronerar är det här en av toppmodellerna du kan kika på.
  • Gel-Cumulus är en neutral variant. Lätt, smidig och löpglad är egenskaper som kännetecknar den bra. Klarar utan besvär långa pass men trivs också i högre tempo. En allsidig modell helt enkelt.
  • Gel-Pursue är byggd på samma form som den omåttligt populära GT-2000. Skillnaden är att Pursue är avsedd för dig med ett neutralt steg. Här finns alltså inget pronationsstöd som på GT-2000.
  • GT-4000 har ett lite kraftigare pronationsstöd och lämpar sig bäst om du har lite lägre fotvalv. Den har också något mer dämpning så för en tyngre löpare brukar den vara ett fint alternativ.
Varukorg
Rulla till toppen