Hoka One One

Hoka bjuder på överdimensionerade mellansulor, mjuk dämpning och skor med tydlig rullsula. Två egenskaper vi älskar: 1. Den låga vikten i förhållande till skons dämpning. 2. Rullsulan som avlastar otroligt fint för framfoten.

Vilken modell av Hoka är bäst?

Hoka har en hel rad med modeller i sitt sortiment och hos oss hittar du flertalet olika för både löpning och promenader. Vilken modell som är bäst är mer en fråga om vilken som passar dig bäst utifrån vad du ska använda den till och hur dina fötter är formade. De vanligaste modellerna och deras egenskaper kan du läsa om här under.

  • Clifton - Mest sålda modellen och den passar verkligen fint både till löppasset och som vardagssko. Helt neutralt uppbyggd med låg vikt och mjuk, behaglig dämpning.
  • Bondi - Hokas mest dämpande modell. Det här är varianten du väljer om du vill ha mycket stötdämpning och/eller skönt rull i framfoten.
  • Arahi - Är du i behov av mer stabilitet och pronationsstöd så är det Arahi som du bör testa. Fortfarande en riktigt lätt sko som klarar allt från intervaller till långa pass.
  • Speedgoat - Äger skogsstigarna och älskar långa pass i terrängen. Speedgoat är för dig som helst njuter (eller plågas) i terrängen och vill ha en sko som skyddar din kropp maximalt. Har en grövre slitsula för att ge bra grepp på blandade underlag.
  • Bondi SR - Liknande modell som sin namne Bondi fast med ovandel i skinn. Perfekt som promenadsko, walkingsko eller arbetssko. Bondi SR ger riktigt bra avlastning för trötta fötter och ömma leder.
  • Ora Recovery Sandal - Avlastande sandal som vi själva använder mycket. Passar lika bra på jobbet som på badstranden eller hemmavid. Skönt avlastande för både hälar och framfötter.

Vad är grejen med Hoka?

Det är en fråga vi ofta får och den är berättigad med tanke på hur populära och efterfrågade Hoka har varit de senaste åren. Men för att svara på frågan så gör vi bäst i att backa bandet och landa i Frankrike kring 2009. Närmare bestämt i Annecy, vid foten av de franska alperna där Salomon har sitt huvudsäte. Och faktum är att Salomon spelar en roll i den här historien. Allt började nämligen med frågan: Hur kan vi springa snabbare nerför? Föga anade de två fransmännen Jean-Luc och Nicolas att den frågan skulle ta dem vidare till att grunda Hoka One One. Bägge var nämligen anställda hos Salomon. Men i samma veva som barfotatrenden och minimalistiska skor exploderade gick de i rakt motsatt riktning. Med överdimensionerade mellansulor, mjuk dämpning och skor med tydlig rullsula satte de en ny standard för uppbyggnaden av skor. Och det har onekligen hållit i sig. Faktum är att det inte bara är vid ultralopp som Hokas form på skorna visat sig vara både behagliga och effektiva.

Två egenskaper vi älskar med Hoka:

  1. Den låga vikten i förhållande till skons dämpning.
  2. Rullsulan som avlastar otroligt fint för framfoten.

Vad betyder Hoka One One?

Namnet Hoka One One är maoriskt och betyder ungefärligt "flyga högt över jorden". Vi lägger ingen större vikt hur du uttalar namnet men för den som vill vara korrekt ska det uttalas “Hoka O-nay, O-nay”. Vill du slippa fundera så nöj dig med att säga Hoka, det räcker gott och väl för att alla ska förstå.

Bred läst på Hoka

Se till att du hittar rätt form på skorna, och rätt bredd. Hoka modellerna kommer i olika bredder, standard och wide. Vi upplever att deras standard modell går lite åt det smalare hållet och passar bäst för dig med smala och normalt breda fötter. Önskar du lite mer utrymme eller har en bredare fot bör du testa modellerna som har Wide i sitt namn.

Varukorg

Filter


Rulla till toppen