Icebug

Greppet står i fokus för svenska skoföretaget Icebug. Ett oslagbart grepp även på de allra halaste underlagen. Med dynamiska dubbar som anpassar sig till underlaget erbjuder Icebug skor som gör att du kan röra dig som vanligt även när det är halt ute.

Skor från Icebug

Hos oss hittar du Icebug skor för både dam och herr. Kängor, löparskor och trailrunningskor blandas med vardagsskor och vintermodeller. Dubbade och odubbade. Ett oslagbart grepp har alltid varit i fokus för Icebug, ända sedan starten 2001. Visste du förresten att Icebug är svenskt och att varumärket startade till följd av frustration. Frustration över att behöva välja mellan risken att halka och att avstå favoritaktiviteterna på grund av olycksrisken. Då var det vinteraktiviteterna och halkan på is man ville övervinna. Nu, mer än tjugo år senare är fokus långt mer än vintern. Ett gott grepp under sommaren, på hala klippor och blöta spångar under trailpasset är minst lika viktigt.

Icebug dam och herr

De flesta av Icebugs modeller kommer i både herr och damstorlekar och det är oftast bara färgsättningen som skiljer dem åt. Och så självklart att herr har en bredare läst än motsvarande variant för dam.

Dubbade Icebug

Icebug kommer med sex olika typer av sulor, varav två är dubbade.

BUGrip - Alla modeller med BUGrip i namnet har dynamiska dubbar. Lite olika till antalet beroende på modell men greppet kommer du inte bli besviken på. Just den dynamiska delen, att dubbarna kan röra sig in i sulan när du går på hårdare underlag, gör att dessa modeller både får ett suveränt grepp och upplevs mindre klappriga än exempelvis broddar eller skor med fasta dubbar. Dubbarna på BUGrip är tillverkade av karbidstål och håller oftast längre än själva skon. Det sitter också så pass många dubbar på BUGrip modellerna att även om det lossnar 3-4 stycken så kommer greppet fortfarande vara lika bra.

OLX - Dubbarna på OLX är tillverkade av samma material som BUGrip dubbarna. Men på OLX så är dubbarna fasta. De anpassar sig alltså inte mot underlaget på samma vis som BUGrip gör. OLX används endast i Icebugs modeller tänkta för löpning i obanad terräng. Fördelen med OLX är att sulan i skorna kan tillverkas tunnare och du som använder dem kan komma närmare backen. Du får då bättre markkontakt vilket kan vara en klar fördel när du springer i obanad terräng, exempelvis orientering.

Odubbade Icebug

RB9X - Är ett egenframtaget gummi som Icebug använder i flertalet av sina odubbade skor. Leta efter RB9X i modellnamnet på skorna om du vill ha ett av marknadens bästa grepp utan dubb. Vi tycker att gummit ger oerhört bra grepp på både torra underlag och hala klippor. För dig som gillar swimrun är det här definitivt ett hett alternativ.

Biosole - Yttersula där naturgummi har ersatt det syntetiska gummit och därigenom minskar användningen av oljeprodukter. Biosole sulan tillverkas av 90 % icke-oljebaserade komponenter, varav 62 % är naturgummi.

Michelin Winter Compound - I samarbete med Michelin använder sig Icebug av en speciell yttersula på några av sina vinterskor. Det här är ett klockrent val om du vill ha gott grepp utan dubb. Michelins vinteranpassade yttersula klarar både regniga vägar och snöiga trottoarer. Gummit har också den fina egenskapen att det ger bra grepp ända ned till -30°C.

BUGweb - Ibland önskar man ändå att det gick smidigt att kombinera en dubbad sko med odubbat. Där kommer BUGweb in. Modellerna med namnet BUGweb i sig har en speciell form på yttersulan och en tillhörande brodd som perfekt patchar spåren i sulan. Inget mer broddar som glider omkring eller halkar av. Ingen mer fundering om du ska ha dubbade eller inte. Här har du valmöjligheten själv. Med sex dubbar i varje BUGweb får du grymt grepp när det behövs.

Varukorg
Rulla till toppen