Bauerfeind

Här hittar du samtliga stöd, skydd och kompressionsstrumpor från Bauerfeind. Vi har ett brett sortiment för avlastning av kroppens olika leder och muskler. Har du funderingar kring vilket skydd eller storlek som passar dig bäst så hjälper vi dig att mäta och testa ut på våra kliniker. Du kan också maila oss på info@gaochlopkliniken.se så svarar vi snabbt.

Fördelarna med Bauerfeind

Bauerfeind är en av världens största tillverkare av ortopediska hjälpmedel. Samtliga skydd från Bauerfeind tillverkas i deras egen fabrik i Zeulenroda, Tyskland. Vi har arbetat med deras skydd under många år och upplever att de stora fördelarna med Bauerfeinds skydd är passformen, hållbarheten och att de är stickade i ett material som gör dem möjliga att använda hela  dagarna. Dessa egenskaper bidrar till att de som använder skydden oftast får ut väldigt bra effekt av dem.

Bauerfeind grundades 1929, så de har en lång historia och besitter stor kunskap om produktutveckling kring ortoser och kompressionsstöd. Kvalitén på produkterna står högt i fokus och det stämmer väl med hur vi vill att våra produkter ska fungera. Ända sedan starten har företaget varit familjeägt och är inte börsnoterat. Man har alltså hela tiden haft möjlighet att styra verksamheten själva. Det är få företag som har samma kvalité på sina produkter som tyska Bauerfeind. Bara det faktum att de tillverkar alla sina produkter själva, inklusive trådarna som skydden stickas av, tydliggör hur de har full kontroll på sin tillverkning och därmed effekten skydden ger.

Ortoser och stöd från Bauerfeind

Från Bauerfeind har vi ett stort utbud av ortoser, kompressionsstrumpor och stöd för de flesta delar av kroppen. Knäskydden är de vi arbetat längst med och just på knäskydd är Bauerfeind en gigant på marknaden. Deras modell GenuTrain anses som en av världens bästa aktivortoser för knäleden. Det skriver vi under på. Modellen introducerades 1981 och har hela tiden legat i framkant gällande avlastning av smärtor i knäleden. Från den ursprungsmodellen har man också utvecklat fler modeller för olika specifika besvär och smärtor kring knäleden. En av våra absoluta favoriter är Bauerfeind GenuTrain A3, ett knäskydd speciellt framtaget för artros i knäleden. Det är flertalet gånger som både vi och den som dragit på sig GenuTrain A3 blivit förvånad att den normala smärtan från knäartrosen snabbt försvinner bort.

Bauerfeind kompressionsstrumpor

Här pratar vi toppklass, Bauerfeinds kompressionsstrumpor är svårslagna. De ger avlastning och hjälper till med blodcirkulationen. Fungerar självklart optimalt vid träning och finns både som hela strumpor och som vadskydd. De ligger i det övre segmentet gällande pris men här får du både effekt och hållbarhet utifrån vad du betalar.

Varukorg
Rulla till toppen